Miksi ostaa uutta, kun hyvän korjaus yrittäjän voi löytää helposti?

Uusi palvelu, fixpal.fi, pyrkii pidentämään tuotteiden elinkaarta ja tuomaan takaisin korjausperinnettä.

Fixpal.fi –sivustolle on kerätty eri korjaus palveluja tarjoavia yrityksiä ympäri Suomen. Kuluttajat voivat helposti löytää heitä lähinnä olevan korjaus yrittäjän, kun tarvitsevat huoltoa tai korjausta rikki menneelle kulutustavaralle. Alkuun sivustolla on mukana suutarit ja polkupyörien korjaajat, jatkossa korjaajatarjontaa tullaan laajentamaan myös ainakin matkapuhelimien -, tietokoneiden -, soittimien – sekä vaatteiden korjaajiin.

Sivuston käyttäjille tarjotaan mahdollisuus jättää arviointeja käyttämistään palveluista. Tällä halutaan antaa kuluttajille aito kanava kertoa muille kokemuksistaan ja samalla kannustaa korjaajia pitämään palvelunsa taso korkealla. Yhteisellä tekemisellä pystymme kehittämään palvelun laatua ja kannustamaan kuluttajia käyttämään korjaus palveluita ahkerammin.

Fixpal.fi haluaa myös auttaa pohtimaan omia valintoja ja kulutustottumuksia tuomalla esille yhteiskuntavastuullisen näkökulman. Haluamme nostaa kotimaisen työn arvostusta esittelemällä korjaajia ja heidän työpanostaan. Nykyisin helposti unohdetaan, mikä rooli kotimaisella työllä ja pienillä yrityksillä on yhteiskunnallisella tasolla. Suurin osa korjauspalveluja tuottavista yrityksistä on kuitenkin mikro- tai pienyrityksiä.

Fixpal.fi haluaa kantaa oman osuutensa kekoon ilmastonmuutoksen ja ympäristön hyvinvoinnin osalta. Kulutamme jo nyt liikaa ja EU:n tasollakin on herätty siihen, että hajonneita tavaroita pitää pystyä korjaamaan uuden ostamisen sijaan. Euroopan Komission tutkimuksessa selvitettiin, että suurin osa EU:n kansalaisista haluaisi ostaa korjattavia ja kestäviä tuotteita sekä saada ostohetkellä lisää tietoa tuotteen korjattavuudesta. Toivomme, että tulevaisuudessa tuotteiden elinkaari olisi pitempi ja kierrätykseen sekä kaatopaikalle päätyisi nykyistä vähemmän yhä korjattavissa olevia hajonneita tavaroita. Fixpal.fi haluaa helpottaa oikean korjaajan löytymistä, jotta kuluttajat voivat pitää kiinni heille rakkaista ja muistoja täynnä olevista tavaroistaan.

Tule mukaan korjaajaksi sivustollemme. Lisätietoja voit lukea täältä.

Voit lukea lisää Euroopan Komission tekemästä tutkimuksesta täältä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

fixpal™